Revolutionen i gluten-fri øl

I mange år har glutenfølsomme øl-elskere været henvist til frygtelige imitations-produkter, baseret på naturligt glutenfri eksotiske ingredienser som quinoa, boghvede og lignende som retteligt intet har med øl at gøre.

Den teknologiske udvikling har i de seneste år ændret dette, og det er i dag både nemt og billigt for enhver brygger at reducere glutenindholdet i almindelige maltbaserede øl til et niveau omkring de 100ppm som EU-lovgivningen definerer som grænsen for "reduceret indhold af gluten". For de fleste opskrifter (hvor der kun benyttes maltet byg), er et glutenindhold på under 20ppm også muligt. Derfor findes der i dag masser af "rigtige øl" på det glutenfri øl-marked.

Hos Brew42 bruger vi rutinemæssigt en kombination af brygproces og glutenreducerende enzymer, med det formål altid at holde glutenindholdet i vores øl under 100ppm (og oftest meget lavere)

Vi skilter ikke med gluten-reduktion på etiketten, fordi lovgivningen om mærkning af fødevarer kræver, at vi så skal kunne dokumentere glutenindholdet i hver enkelt øl via en produkttest fra et autoriseret laboratorium. Sådanne analyser er desværre urealistisk dyre med vores lille batch-størrelse.

Derfor kan vi desværre IKKE anbefale vores øl til stærkt glutenfølsomme personer(cøliaki-patienter).
...men har du erfaringer med at du reagerer på forskelligt glutenindhold i forskellige øl, hører vi meget gerne om dine erfaringer med Brew42s øl
 

 

 

 

Brew42 v. Jacob Fink, info@brew42.dk, tlf. 51617233
Webshop fra e-hjemmeside.dk